Huisdieren

Met een enthousiast team behandelt Dierenartsenpraktijk Oploo-Overloon uw hond of kat. Ook voor andere gezelschapsdieren kunt u zonder afspraak terecht op de inloopspreekuren. Daarnaast is het mogelijk een afspraak te maken voor uw huisdier.
Onze hoofdvestiging bevindt zich in Oploo. Hier kunnen tijdens kantooruren medicijnen, dieetvoeders en middelen op het gebied van vlooien, teken en wormbestrijding etc. opgehaald worden.

De dependance in Overloon is momenteel wegens covid'19 gesloten.

(Voor openingstijden en spreekuren zie de startpagina.)

 

 

 

 

 

Vragen over huisdieren ivm het coronavirus.

 

Kunnen huisdieren ziek worden van het nieuwe coronavirus?

Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren, zoals honden en katten, ziek kunnen worden van het nieuwe coronavirus, of dat zij dit virus verspreiden naar mensen.

Kan het nieuwe coronavirus op de vacht van een hond, kat of konijn overleven en door aaien overgedragen worden?

Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus. Mensen met COVID-19 wordt geadviseerd het contact met huisdieren zo veel mogelijk vermijden. Dat wil zeggen: niet aaien, knuffelen, kussen of laten likken. Mocht je huisdier in contact zijn geweest met een patiënt met COVID-19, dan zijn geen extra maatregelen nodig. De algemene hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren, zoals handen wassen met water en zeep, volstaan.

Ik ben COVID-19 patiënt en ik ben in thuisisolatie. Moet ik contact met huisdieren vermijden? 

Ja. Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus, maar uit voorzorg wordt geadviseerd dat mensen met COVID-19 het contact met huisdieren zo veel mogelijk vermijden. Dat wil zeggen: niet aaien, knuffelen, kussen of laten likken. Als je als COVID-19 patiënt in thuisisolatie bent en je woont met meerdere personen, dan verblijf je in een aparte kamer. Laat je huisdieren dan niet bij je in die kamer. Huisgenoten kunnen de huisdieren verzorgen. Zoals altijd is het goed om daarbij de normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht te nemen, zoals handen wassen en niet laten likken. Honden kunnen dus ook gewoon uitgelaten worden. Ook als je in een eenpersoonshuishouden woont, wordt geadviseerd zoveel mogelijk direct contact met je huisdieren te vermijden. Neem extra hygiënemaatregelen in acht, zoals ook je handen wassen vóór contact met je huisdier. Je hond mag door iemand anders uitgelaten worden, of je kunt iemands anders vragen voor het huisdier te zorgen.

Ik ben COVID-19-patiënt en word opgenomen in het ziekenhuis. Wat moet ik doen met mijn huisdier?

Je kunt je huisdier door anderen laten verzorgen. Het is voldoende als zij de normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht nemen, zoals regelmatig handen wassen en niet laten likken. Als het niet mogelijk is dat anderen voor je huisdier zorgen, breng je huisdier dan onder in een dierenpension of zorg voor opvang elders.

Wat moet ik doen als mijn huisdier ziek wordt en in contact is geweest met een COVID-19 patiënt? 

Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren ziek kunnen worden van het nieuwe coronavirus. Als je huisdier ziek wordt, kun je contact opnemen met de dierenarts.