Actueel - Maand van het gebit

Februari is de maand van het gebit.

Wist u dat…

- De meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren anders zijn dan bij de mens.

- Mensen krijgen last van gaatjes, huisdieren hebben vooral last van tandvleesontsteking als gevolg van opbouw van tandplaque en tandsteen.

- Ruim 9 op de 10 volwassen honden en 7 op de 10 volwassen katten hebben een bepaalde graad van paradontitis.

- Paradontitis is een vergevorderd stadium van tandvleesontsteking dat dieper gaat, zelfs tot aan het bot, zodat tanden los komen te staan.

- Paradontitis treedt op wanneer het weefsel rond de tanden ontstoken raakt. Het begint met het tandvlees ontsteking (gingivitis). Wanneer dit niet wordt behandeld, breidt de infectie uit tot dieper in de tandholte en vernietigt het bot. De tand komt dan los te zitten en kan na verloop van tijd uitvallen.

 - Het dagelijks poetsen de vorming van tandplak vermindert.

- Naast poetsen er veel andere mogelijkheden zijn om tandplaque en tandsteen vorming te verminderen.

- Parodontitis merk je door een slechte adem. Als het niet wordt behandeld, kan het chronische pijn geven. Pijn hoeft niet te zorgen voor het stoppen met eten, het is dus mogelijk dat u het niet eens merkt.

 

In de maand februari gaan we extra aandacht besteden aan het gebit.

U kunt een afspraak maken voor een gratis gebitscheck van uw huisdier bij de assistente. Hierbij zal het gebit gecontroleerd en passend advies gegeven worden over de mogelijkheden van gebitsverzorging, passend bij u en uw huisdier.